Gewoon een droom

Gewoon een droom verscheen begin 2017 bij Uitgeverij Querido. Het is een dichtbundel voor kinderen en volwassenen met gedichten over wat er kan gebeuren als het donker wordt en droom en werkelijkheid in elkaar overlopen. Marco Faasen maakte de sfeervolle foto’s die een spannende schimmenwereld laten zien. Dat de beelden en gedichten zo goed bij elkaar passen is geen toeval: Marco en ik werkten er drie jaar samen aan. Ik schreef gedichten bij zijn beelden en hij maakte beelden bij mijn gedichten. Dat onze bundel nu uitgekomen is, is – je raadt het al – gewoon een droom.

Geregeld ga ik naar scholen en boekwinkels om te vertellen over en voor te lezen uit mijn bundel. Ook laat ik kinderen hetzelfde doen als ik deed: gedichten of teksten verzinnen bij de foto’s van Marco Faasen. Dat levert prachtige gedichten op!

Gewoon een droom brochure

Naar aanleiding van Gewoon een droom interviewde Bas Maliepaard mij voor Trouw over mijn dromen.
Op de site Jaapleest.nl verscheen in de Poëzieweek deze recensie.
Thomas de Veen had op de NRC-site net een andere mening over de bundel.
Op de site Klecks.nl schreef Roelof ten Napel een zeer weloverwogen, mooi verwoord artikel als reactie op de recensie van Thomas de Veen.
Elizabeth Kooman schreef een zeer positieve recensie die o.a. op de site van Bol.com te lezen is.
Diet Groothuis schreef een recensie op haar blog Circusdirecteur en andere gedichten voor kinderen.
Het Poëziecentrum België nomineerde de bundel voor de Gouden Poëziemedaille, samen met vier andere bundels. Bette Westera won deze prijs, met haar bundel Was de aarde vroeger plat?