Schrijftips

Ik ben schrijver, maar ook schrijfdocent. Ik geef diverse workshops voor kinderen op scholen en voor volwassenen in de bibliotheek van Ede. Vanaf februari geef ik ook een schrijfcursus voor kinderen (groep 6-8) in de bibliotheek. Maar wie leuke schrijfopdrachten zoekt, hoeft niet per se naar een schrijfworkshop of cursus. Ook op internet en in verschillende boeken kun je inspirerende opdrachten vinden. Hieronder geef ik een paar tips.

Schrijfgeheimen

De Schoolschrijver is een organisatie die voor een langere periode een kinderboekenschrijver aan een school verbindt. Daarnaast hebben ze ook een digitaal aanbod voor scholen. Onder andere verschillende digibordlessen waarin verschillende kinderboekenschrijvers hun geheimen prijs geven, waardoor je misschien wel net zo’n goede schrijver kunt worden als zij.

Poëzieweek

Van 26 januari tot en met 1 februari is het Poëzieweek. Dit jaar is het thema ‘humor’. Voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs maakt de organisatie elk jaar een serie poëzielessen rond het thema. Deze zijn gratis te downloaden vanaf de site Poëzieweek.com.

Poëziepaleis

Het Poëziepaleis organiseert elk jaar poëziewedstrijden voor kinderen en jongeren. Daarnaast vind je op hun site diverse lesbrieven voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs die je helpen om een gedicht te schrijven.

Over mij

Mijn allereerste eigen kinderboek kwam uit in 2011: Kookschool Appeltje-Eitje. Dit voelde niet alleen als een prijs: dat was het ook!