NIEUWS
Gigagroen

De Kinderboekenweek is dit jaar gigagroen. Net iets voor mij, want ik ben groot fan van de natuur en was dan ook bijna biologie gaan studeren. Als schrijver / dichter schrijf ik veel over dieren en planten. Onder andere in de bloemlezingen Ik wou dat ik een vogel was en Wonderprachtig dier, beide van uitgeverij Ploegsma. Rond en in de Kinderboekenweek ben ik o.a. te gast in Lent, Nijmegen, Enschede en Zetten. Daar zet ik bij kinderen alle zintuigen open om de natuur op te snuiven en er daarna over te schrijven.
Dichter.

Ken je het tijdschrift Dichter.? Dat is een tijdschrift vol poëzie dat 4 keer per jaar bij Plint verschijnt. Voor elk nummer schrijf ik (net als veel andere dichters) enkele gedichten. Elk nummer wordt door een andere illustrator geïllustreerd en het tijdschrift ziet er daardoor elke keer weer verrassend mooi en anders uit. Bij het nummer dat over school gaat, schreef ik lesbrieven, net als bij het Toekomst-nummer, dat begin 2020 verscheen.
Kakkerlakjes

Uitgeverij Loopvis geeft prachtige boekjes uit die je in een envelop kunt versturen. Dat is weer eens wat anders dan een kaartje! In het Kakkerlakje Ergens thuis staan twee gedichten van mij over verhuizen. Mijn Oranjeachtig rozerood verscheen in het Kakkerlakje Hoog boven ons de wolken. En speciaal voor In een trein, schreef ik een nieuw gedicht: Forens.
Een stukje van de regenboog

Jan van Coillie stelde een bloemlezing samen van de mooiste kindergedichten van de afgelopen tien jaar. Hierin zijn vier van mijn gedichten opgenomen, waarvan er één ook in het voorwoord wordt genoemd. Want (jeugd)dichters nemen je ‘mee naar Waaralleskan‘. De bloemlezing Een stukje van de regenboog werd uitgegeven door Davidsfonds Infodok.
Een wonderprachtig dier
In 2019 verscheen bij Ploegsma de gedichtenbundel Ik wou dat ik een vogel was, met voor elke dag van het jaar een natuurgedicht. De illustraties werden gemaakt door de Engelse illustrator Frann Preston-Gannon. Als je door de bundel bladert vind je verdeeld over het jaar 8 gedichten van mij. In 2021 kreeg dit boek er een broertje of zusje bij: Wonderprachtig dier. In dit boek vind je precies evenveel gedichten, nu bij de illustraties van Britta Teckentrup. Met hier en daar ook een gedicht van mij.
Mijn zelfleesboek

In november verscheen bij uitgeverij Ploegsma het boek Mijn zelfleesboek voor groep 5, waarvoor ik het verhaal Het koekoeksmonster schreef. Ook in eerdere boeken van deze serie vind je mijn verhalen.
Kinderboekenweek ’21

Tijdens de Kinderboekenweek was ik drie dagen op de Veluwe en ging daar naar vier verschillende scholen in Ermelo, Epe en Wapenveld. Met de kinderen sprak ik over hun toekomstplannen. Daarna herschreven zij mijn gedicht Lieve juf tot een eigen brief-gedicht aan hun juf of meester. In Ermelo haalde ik zelfs de krant!
Altijd wat te vieren

In oktober ’21 verscheen bij Querido de bundel Altijd wat te vieren, gevuld met gedichten om gelukkig van te worden. De bundel is feestelijk geïllustreerd door Carll Cneut. Mijn gedicht Lege kleren (eerder verschenen in Gewoon een droom) maakt deel uit van deze lees- en feest-vreugde.
Als schrijver naar school

In september ging ik 6 dagen naar de Theresiaschool in Berlicum om eerst de juffen en daarna ook alle leerlingen (van kleuters tot groep 8) poëzieles te geven. We verzonnen lieve woorden, schreven brieven aan herinnerdingen, staarden uit het raam en pimpten ‘Lang zal je leven’ tot afzwemlied. In elke klas was het een feestje!
Mons en Mari
Mons en Mari zijn twee kinderen die eeuwen geleden op de Mariënburg in Nijmegen te vondeling zijn gelegd. Door de eeuwen heen duiken ze daar steeds weer op en maken de gekste avonturen mee. In de zomer van 2020 schreef ik vier van hun avonturen op, waar hoorspelen van gemaakt werden. Gezinnen konden die beluisteren tijdens een heuse expeditie in en om Bibliotheek Mariënburg, Arthouse LUX, het Huis van de Nijmeegse geschiedenis en het Regionaal archief.
Ook in 2021 doken Mons en Mari weer op. In de Vierdaagseweek hadden ze hun eigen escaperoom voor gezinnen in Bibliotheek Mariënburg. Gezinnen moesten zorgen dat ze erachter kwamen in welk jaar Mons en Mari de Vierdaagse liepen.

En in september hadden ze nog een escaperoom tijdens klimaatfestival Nimma aan zee van Arthouse LUX. Gezinnen moesten Mons en Mari helpen om in 2220 ook nog droge voeten te houden.

Hoe lief ik je heb

In juli ’21 verscheen bij Ploegsma Hoe lief ik je heb, met 25 gedichten over liefde en vriendschap. De bundel is prachtig geïllustreerd door Sophie Pluim. Mijn gedicht Beste beste vriend heeft de eer om de bundel te mogen openen.
Lieve juf

Mijn Lieve juf leidt haar eigen leven. Ze verscheen eerst op een poezieposter van Plint, toen ook in en op veel andere Plint-plekken, om me een paar jaar geleden te verrassen door op een muur van de Violenschool in Hilversum te verschijnen. Sinds kort maakt ze daar ook deel uit van een Straatpoëzieroute.
De Stekene Broederschool (België) zette mijn gedicht Lieve juf op muziek. Muziekdocent Joël Vranken maakte de melodie en zong het in. Leerlingen en collega’s verzorgden de percussie en gitaarsolo’s en maakten deel uit van de backing vocals. Moet je horen hoe leuk en mooi!
Storm op zee
Voor de Koordagen voor Kinderen in Vlaanderen maakte componist Jan van der Roost een compositie op mijn gedicht Storm op zee, dat eerder werd opgenomen in de bloemlezingen Wie heeft hier met verf lopen lopen smijten? (Querido, 2010) en Zot van Zee (Maatschappij van de Brugse Zeehaven, 2017). Het muziekstuk kan besteld worden bij EUprint.