OP BEZOEK

Bij jou op bezoek?

Wil je mij uitnodigen voor een bezoek op jouw school, bibliotheek of andere organisatie? Neem dan contact op met De Schrijverscentrale.
Wil je eerst meer weten over mij of wat ik voor je kan betekenen? Stuur me dan gerust een mail.

Vertellen op school

Vertellen op school

Ik ga vaak naar scholen om te vertellen over mijn boeken en gedichten. Zo was ik bijvoorbeeld op De Schittering in Hooge Zwaluwe, waar ik vroeger zelf op school zat. In de Kinderboekenweek en Poëzieweek ging en ga ik naar diverse scholen in het hele land. Vaak geef ik tijdens het bezoek ook een schrijfopdracht aan de groep of doe een quiz.

Gedichten (leren) schrijven

Ik geef ook vaak poëzieles op scholen. Veel kinderen denken dat gedichten schrijven moeilijk is, maar dat valt reuze mee. In Schagen bezocht ik bijvoorbeeld kinderen uit groep 3, 4 en 5, als onderdeel van een project creatief schrijven. Ik leerde ze dat zij net als ik een woordenflipperkast in hun hoofd hebben, en dat je die goed kunt gebruiken als je een gedicht wilt schrijven. Dat dat klopt, merkten ze toen ze een gedicht schreven bij een illustratie van Marco Faasen.

Inspiratie voor juffen en meesters

Ik geef ook les aan juffen en meesters. Sommige juffen willen leren hoe ze goede (en leuke) lessen creatief schrijven kunnen ontwikkelen. En sommige meesters willen weten hoe ze meer met gedichten in hun klas kunnen doen. Meesters en juffen die willen weten wat geschikte boeken zijn voor hun klas en op welke manieren ze daar hun leerlingen enthousiast voor kunnen maken, mogen mij ook altijd benaderen. Dat gaat het makkelijkst via De Schrijverscentrale. Maar wie eerst wat meer informatie van mij wil horen, mag me natuurlijk altijd een mailtje sturen.

Via Bibliotheek Gelderland Zuid (waar ik naast mijn schrijverschap in dienst ben) ga ik ook naar middelbare scholen om voor docententeams de cursus Lezen en hoe! in het vmbo te verzorgen.

Poëzie in het park

Vier jaar lang ging ik ieder voor- en najaar naar park Hartenstein in Oosterbeek. Ik was daar nooit alleen. Telkens kreeg ik gezelschap van een klas. Samen roken we aan bloesems, voelden aan blaadjes en tuurden naar de grond. Waarom? Om er daarna gedichten over te schrijven, voor poëziefestival Het Park vertelt.