De Wentelwens is het tweede (en laatste) boek over de kookschool van Trom. Het boek kwam in 2012 uit. In dit boek is Sylvie de hoofdpersoon en zij baalt ervan dat haar broer Sep alle aandacht van haar vrienden krijgt nu hij is gescout door een professionele voetbalclub. Ze doet een wens, maar als die uit lijkt te komen, krijgt ze spijt. Gelukkig is Trom er om haar te helpen.

Wist je dat …

  • ik voor dit boek naar NEC (de voetbalclub van Nijmegen, waar ik woon) ging om spelers van de voetbalacademie te interviewen?
  • ik daar onder andere sprak met Jep van Dijck en Sam van Hasselt en dat ik ook bij hen thuis op bezoek ging en met hun ouders, broers en zus sprak, zodat ik te weten kwam hoe het is om zo goed en zo veel te voetballen als zij doen? (en hoe het is om een broer te hebben zoals zij, zodat ik Sylvie ook beter kon begrijpen).
  • het geen toeval is dat Sep Sep heet? Ik heb de namen van Jep en Sam door elkaar gehusseld. Jep + Sam = Sep!
  • het geen toeval is dat Jep bij FC Hasseldijck speelt? Ik heb de achternamen van Jep en Sam door elkaar gehusseld. Van Hasselt + Van Dijck = (FC) Hasseldijck!
  • Jep en Sam het eerste exemplaar (nou ja: de eerste twee exemplaren) van De Wentelwens in ontvangst hebben genomen?
  • ik zelf helemaal niet goed kan voetballen? Vroeger was ik zelfs bang voor de bal!
  • ik wel van hardlopen hou? Dat Trom in dit boek leert hardlopen van Liselore en Marijn is dus geen toeval!
  • Jep en Sam geïnterviewd zijn voor de NEC-krant? Je kunt het interview hier lezen: Interview Jep en Sam.
  • Jep en Sam nog steeds op de voetbalacademie van NEC zitten?
  • Ik een Sep en Sylvie-quiz heb gemaakt, waarmee je kunt testen of je meer op Sep of meer op Sylvie lijkt? De quiz vind je hier: De Sep en Sylvie-quiz (ook leuk om in de klas te doen!)