In opdracht

Voor het Rotterdamse kindermuseum Villa Zebra schreef ik twee boeken in opdracht. Zij leverden mij de basisteksten en ik zorgde ervoor dat ze leuk en lekker om te lezen werden.
Toen Villa Zebra 10 jaar bestond maakten we op deze manier Kijk, een gibra! waarin de leukste workshops van Villa Zebra zó werden beschreven dat je ze thuis ook kon doen.
Bij de expositie van Joep van Lieshout in Villa Zebra verscheen het boek De Kannibaal. In dat boek leer je samen met de stripfiguren Boris en Uil over de kunst en de ideeën van deze bijzondere kunstenaar.
In 2016 maakte ik voor de expositie Diep in het bos de speurtochtteksten voor drie routes die kinderen door de expositie kunnen maken: de natuurroute, de sprookjesroute en de detectiveroute.

 

schermafbeelding-2016-11-27-om-12-27-57Voor het Brabantse expertisecentrum op het gebied van kunsteducatie Kunstbalie ontwikkelde ik twee literatuureducatieve projecten voor de basisschool.
Voor kleuters maakte ik het project Naar Panama rond het boek O, wat mooi is Panama van Janosch en voor groep 3-4 maakte ik het project Hutten en kuilen rond de verzamelbundel van Bart Moeyaert Jij en ik en alle andere kinderen. Beide projecten reisden en reizen jarenlang van school naar school door Noord-Brabant.