Leestips

Wat is een goed boek? Dat is een goede vraag, maar het antwoord is lastig te geven. Omdat iedereen anders is, heeft iedereen een ander antwoord op die vraag. En als je het mij vandaag vraagt, zal ik je misschien een ander antwoord geven dan gisteren of morgen.  Op deze pagina zal ik je dus wel vertellen welke boeken ik de laatste tijd heb gelezen. Maar … of jij dat goede boeken vindt, mag je zelf onderzoeken. Je hebt waarschijnlijk meer aan de links naar websites over boeken.

Poëzietiplijst

Hans en Monique Hagen zijn van 2017-2019 Kinderboekenambassadeur. Of nee: samen zijn ze Kinderboekenambassadeux. Zij zetten zich in om kinderen zoveel mogelijk plezier in lezen te laten krijgen, hebben of houden. Hun speciale missie is om de liefde voor poëzie te laten groeien. Daarom maakten zij de Poëzie-tiplijst. Een aanrader!

Land van lezen

Wil je als leerkracht meer doen aan leesplezier in je klas? Kijk dan eens op Land van Lezen van Uitgeverij Zwijsen. Hier vind je niet alleen veel boeken (gecategoriseerd op groep, thema, enz) maar ook downloads met lestips voor in de klas of leestips aan ouders, brochures van  Stichting Lezen en nog veel meer.

Leeskracht

Ben je tussen de 13 en 15 jaar en op zoek naar een geschikt boek? Kijk dan eens op Leeskracht. Daar krijg je telkens de keus uit twee foto’s. Aan de hand van jouw keuzes, wordt bepaald wat voor lezer jij bent. Aan het eind van de test, krijg je een boekenlijst voorgelegd, die precies bij jou past.

Leesplein

schermafbeelding-2016-12-20-om-14-15-23Ben je op zoek naar leuke, nieuwe boeken? Kijk dan eens op de site van Leesplein. Daar vind je allerlei nieuwtjes en weetjes over boeken, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën.

Het Boekenboek

Heb je net een goed jeugdboek gelezen en wil je weten of er iets is wat daaraan kan tippen? Blader dan door het Boekenboek: een prachtig vormgegeven boek dat niet alleen 50 belangrijke jeugdboeken uit Nederland en België bespreekt, maar daarnaast 1001 dwarsverbanden legt naar boeken, schrijvers, illustratoren, boekverfilmingen en veel meer. Wie het Boekenboek in zijn boekenkast heeft, raakt nooit uitgelezen.

Over mij

Mijn allereerste eigen kinderboek kwam uit in 2011: Kookschool Appeltje-Eitje. Dit voelde niet alleen als een prijs: dat was het ook!