NIEUWS

Mons en Mari – de expeditie

De afgelopen tijd schreef ik verschillende verhalen over Mons en Mari, twee kinderen die al eeuwen in en rond de Mariënburgkapel in Nijmegen wonen. Van 20 t/m 24 juli kunnen gezinnen met kinderen van 7 jaar en ouder zich opgeven voor Mons en Mari – de expeditie en horen en zien ze mijn verhalen in de vorm van hoorspelen, illustraties en film. Daarbij mogen ze ook een kijkje nemen in het Regionaal Archief, Het Huis van de Geschiedenis, de Bibliotheek Gelderland Zuid en Arthouse LUX. Meer informatie vind je hier: https://www.lux-nijmegen.nl/nieuws/mons-mari-de-expeditie/

Dichter.

Ken je het tijdschrift Dichter.? Dat is een tijdschrift vol poëzie dat 4 keer per jaar bij Plint verschijnt. Het meest recente nummer heeft corona als thema. Voor elk nummer schrijf ik (net als veel andere dichters) enkele gedichten. Elk nummer wordt door een andere illustrator geïllustreerd en het tijdschrift ziet er daardoor elke keer weer verrassend mooi en anders uit. Bij het nummer dat over school gaat, schreef ik lesbrieven, net als bij het Toekomst-nummer, dat begin 2020 verscheen.

Poëzieweek

Van 30 januari tot en met 5 februari was de Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Dit jaar met als thema ‘de toekomst is nu’. Ook dit jaar werden er lesbrieven bij gemaakt. Mijn gedicht ‘Lieve juf’ stond dit jaar centraal bij een van deze lessen die je hier vindt. Daarnaast stond mijn gedicht op ansichtkaarten die je cadeau kreeg bij je bibliotheek.

Op 22 januari was ik als schrijver te gast op de Merkelbachschool in Amsterdam en op 3 februari gaf ik poëzielessen op basisschool De Bron in Lunteren.

Ik wou dat ik een vogel was

In november verscheen bij Ploegsma de gedichtenbundel Ik wou dat ik een vogel was, met voor elke dag van het jaar een natuurgedicht. De illustraties zijn gemaakt door de Engelse illustrator Frann Preston-Gannon. De gedichten zijn geschreven door zeer diverse dichters. Als je door de bundel bladert vind je verdeeld over het jaar 8 gedichten van mij, die ik voor het grootste deel speciaal voor deze bundel schreef. Het boekenpanel van De wereld draait door was er al heel enthousiast over. Hopelijk word jij dat ook!

Mijn zelfleesboek

In juni verschijnt bij uitgeverij Ploegsma het boek Mijn zelfleesboek voor groep 3, waarin mijn verhaal Met Pier naar Schier wordt opgenomen. Eerder schreef ik dit verhaal voor mijn nichtje Eeke. Nu is het er voor iedereen die leert lezen in groep 3!

Met Pier naar Schier

Toen mijn nichtje 6 werd en net leerde lezen, schreef ik een boek voor haar, waarin ze zelf de hoofdrol speelt, samen met Pier: een echte piraat. Haar vader Gerard Metz maakte de illustraties. Uitgeverij Van Pommeren gaf het uit. Het boek is via de website van de uitgeverij te bestellen.

Storm op zee

Voor de Koordagen voor Kinderen in Vlaanderen maakte componist Jan van der Roost een compositie op mijn gedicht Storm op zee, dat eerder werd opgenomen in de bloemlezingen Wie heeft hier met verf lopen lopen smijten? (Querido, 2010) en Zot van Zee (Maatschappij van de Brugse Zeehaven, 2017). Het muziekstuk kan besteld worden bij EUprint.

Puzzling Poetry


Studio Louter maakte de app Puzzling Poetry Woordenschatkist, waarmee je gedichten kunt ‘puzzelen’. In de app is mijn gedicht Dag jas opgenomen. Het spel is te spelen in het Nederlands, Duits en Frans en je kunt het hier gratis downloaden.