NIEUWS

Gewoon een droom

Mijn gedichtenbundel Gewoon een droom kwam in 2017 uit bij Uitgeverij Querido Kinderboeken. De bundel heet zo omdat alle gedichten over het donker, de nacht en dromen gaan. Maar ook omdat het voor mij een grote droom is dat deze bundel uitgegeven is. Eigenlijk is het ook niet ‘mijn’ maar ‘onze’ bundel, want ik werkte nauw samen met Marco Faasen die de sfeervolle foto’s maakte. In veel gevallen maakte hij eerst het beeld en maakte ik daar een gedicht bij. In andere gevallen ging het andersom. Kijk hier voor meer.

Save

Gekke giebelgriep

In mei verscheen de bundel Gekke giebelgriep die ik schreef voor Uitgeverij Zwijsen. Het is een bundel met gedichten over een klas met een juf. De klas lijkt vast op jouw klas, want er is een verlegen klasgenoot die een spreekbeurt moet houden, een verliefde jongen en een meisje dat bijna in slaap valt tijdens de rekenles. Op wie lijk jij het meest? En wanneer had jouw klas voor het laatst de gekke giebelgriep? De illustraties zijn gemaakt door Natascha Stenvert, die ook de tekeningen van Kookschool Appeltje Eitje en De Wentewens maakte. Bij de bundel is ook een lesbrief gemaakt. Die vind je hier.

Nominatie Gouden Poëziemedaille

Mijn bundel Gewoon een droom was genomineerd voor de Gouden Poëziemedaille, een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgeloofd door het Poëziecentrum België. Naast mijn bundel waren 4 andere bundels genomineerd. Op 30 mei kregen we in Deurne (vlakbij Antwerpen) te horen wie de gouden Poëziemedaille kreeg omgehangen. Dat was Bette Westera, voor haar bundel Was de aarde vroeger plat? Het juryrapport vind je hier.

Dichter.

Ken je het tijdschrift Dichter.? Dat is een tijdschrift vol poëzie dat 4 keer per jaar bij Plint verschijnt. Voor elk nummer schrijf ik (net als heel veel andere dichters) enkele gedichten. Het meest recente nummer is het Wereldnummer. Het volgende ‘gewone’ nummer sluit aan bij het Kinderboekenweek-thema vriendschap. Ook verschijnt er een extra nummer voor de Week van de Alfabetisering, begin september. Bij het nummer dat over school gaat, schreef ik lesbrieven.

Voorlees- en zelfleesverhalen

Uitgeverij Ploegsma geeft een serie voorleesboeken uit met verhalen voor kinderen van verschillende leeftijden. Voor al die boeken schreef ik een verhaal, net als veel andere schrijvers. Vorig jaar werd de serie uitgebreid met Het grote zelfleesboek. Ook daarvoor schreef ik een verhaal, op avi M5-niveau. In augustus verscheen Het dikke vriendenboek: een spiksplinternieuw verhalenboek dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek. Hierin lees je een verhaal van mij over een eeneiige drieling. Een echte? Dat verklap ik niet. Lees maar!

Maak je eigen moestuin!

In opdracht van Uitgeverij Zwijsen schreef ik Maak je eigen moestuin!, een informatief boek voor kinderen die zelf een moestuin willen hebben. Wie dit boek leest, leert dus veel, maar het boek is ook om te lachen, want het staat vol moestuin-moppen. Denk je alles te weten? Doe dan de test achterin het boek.

Op tv met Jock

In februari was ik op tv in het kinderprogramma Junior van tv Dordrecht. Ik had hiervoor een gesprek met Jock de aap: een ras-interviewer! Hij wil van me weten hoe het is om kinderboekenschrijfster te zijn.